Typ

Spännande weekendresmål i Sverige

Idag är det vanligt att den stressade människan inte tycker att hon hinner resa iväg, ensam eller med familjen. Det är då weekendresor passar så bra. Du kan alltid hinna med en helg på annan ort för att ladda batterierna, uppleva något nytt och spännande eller för att röra på dig. Sverige är fullt av bra weekendresmål. Här ger vi några tips för weekendresenären, såväl för sommar som vinter.Vinterresmål

Tillbringa en decemberhelg i Stockholm. Vår kungliga huvudstad är ganska förbisedd som ett vinterresmål men Mälardrottningen har mycket att erbjuda för både singelresenären som familjen. Även som företag kan ni passa på att resa till Stockholm för en konferens, det finns mycket att välja på. Passa på att äta julbord på någon av de klassiska Stockholmsrestaurangerna. Titta på julskyltningen på varuhusen NK, Åhléns och PUB, samt längs Drottninggatan. Ni kan gå på julmarknaden på Stortorget i Gamla Stan eller uppe på Skansen. Varför inte fira nyår i Stockholm? Även då tar ni er upp till Skansen inför tolvslaget för att lyssna till uppläsningen av Alfred Tennysons dikt "Nyårsklockan" och beskåda hur nyårshimlen exploderar i alla fyrverkerier som smälls av i och kring Stockholm.

Boka in en skidhelg i Åre. Tillhör du och din familj den vintersportande skaran? Då reser ni med fördel till Åre för en weekend full av aktivitet. Detta passar även utmärkt för den som har ett allt för stillasittande arbete. För att ha råd med både julklappar och en resa under vintern är det många som tar ett lån. Om du vill låna pengar gör du klokt i att jämföra låneräntor på zmarta, så att du inte betalar för mycket. I Åres alpina skidområde finns det 41 liftar och 89 nedfarter. Dessutom kan ni prova på andra vinteraktiviteter i området som längdskidåkning, isfiske eller varför inte ta en tur med ett hundspann? I och omkring Åre finns det många ställen att bo och äta på. Alla preferenser och plånböcker hittar alltid ett alternativ som passar i Åre. Bo en weekend på Ishotellet i Jukkasjärvi. En helt unik upplevelse, som alla någon gång i livet borde prova på, är att bo på Ishotellet. Hotellet självt är unikt, eftersom det byggs upp på nytt varje vinter, varje gång med en ny arkitektur. När hotellet är färdigbyggt finns där plats för över 100 gäster, en isbar och en iskyrka bland mycket annat. Varje vinter arbetar inbjudna konstnärer från hela världen med att skapa helt unika konstverk i is och snö vid hotellet. Det finns många aktiviteter att prova på när du bor på Ishotellet. Du kan fiska, åka hundspann eller delta i en snöskotersafari. Du kan gå en kurs i isskulptering och mycket annat.

Sommarresmål


Upplev sommaren i Stockholms skärgård. Något som verkligen hör Sommarsverige till är sol och bad. I Sveriges alla skärgårdar finns det ypperliga chanser för vattenaktiviteter av alla slag, exempelvis fiske, vindsurfa, åka vattenskidor eller lära sig segla. I Stockholms skärgård finns det många ställen att bo på för en weekend när andan faller på. Närheten till storstaden gör att man inte behöver ha tråkigt även om vädret är dåligt. Hittar du boende i Vaxholm kan du med fördel gå på kaffe- eller teprovning hos Micke och Lisa. Det finns tusentals öar i Stockholms skärgård från Arholma i norr till Landsort i söder. Tänk dig att sitta på en ljummen kobbe och se solen gå ned, kanske med en nyfångad fisk på grillen.

Vildmarkshotellet i Kolmården

Är ni en barnfamilj passar en weekend på Kolmårdens djurpark utmärkt. Djuren är fascinerande och spännande för både stora och små. För de minsta finns förstås Bamseparken och den stora lekplatsen full med klätterställningar, sandlådor och rutschkanor. Vildmarkshotellet erbjuder olika boendepaket så alla kan hitta något som passar. Var med bakom kulisserna i Nordens största djurpark och hjälp till att mata djuren, se delfinshowen och åk i linbana över stora delar av djurhägnen. På Vildmarkshotellet har du en jättefin utsikt över Bråviken. Hotellet erbjuder utmärkt service och mycket god mat.

Weekend i Göteborg

Upplev ett par sommardagar i Sveriges andra storstad. Roa er på nöjesfältet Liseberg, inhandla och avnjut färska räkor i "Feskekörka" eller besök vetenskapscentret Universeum. Gör en dagsutflykt i Göteborgs skärgård, varför inte till Brännö Brygga? Fördelen med att göra en weekendresa till någon av Sveriges större städer är att det alltid finns massor att upptäcka och göra, oavsett väder. 
Vi hoppas att ni fick några bra tips inför er nästa weekendresa. På turistguidesverige.se strävar vi alltid efter att ge besökarna till webbsidan användbar, spännande och relevant information. Res runt och njut av vårt underbara land, både sommar som vinter!

Populärt just nu