Typ

Vikingaliv

Vikingaliv är museet för alla som vill få en inblick i livet under vikingatiden och uppleva en av historiens mest mytomspunna tidsperioder. Här finns Ragnfrids Saga, en 11 minuter lång vikingafärd som bjuder besökaren på dramatiserad berättelse om en familjs liv på 900-talet.

Dessutom en utställning som visar flera aspekter på vikingarnas verkliga historia där man bland annat får lära sig om barnens och kvinnornas roll, hur människor bodde, vad de odlade och hur de levde och reste. Man får också träffa en vikingaman som skapats i naturlig storlek, med hjälp av DNA från ett skelett i Sigtuna.

Det finns en restaurang och en museibutik på VIkingaliv.

Menyn på restaurang Glöd erbjuder en blandning av mustiga grytor, vegetariska rätter, matiga smörgåsar och sallader. För den som önskar så finns även vikinga-tematiserad mat i form av Glöds Vikingapanna och naturligtvis ett mjöd för den som vill prova.

Museibutiken har ett varierat utbud av smycken, prydnader, böcker, saker till hemmet, godis och leksaker för alla åldrar. Mycket är specialtillverkat för Vikingaliv, lokalproducerat och kommer från hela Norden.

Populärt just nu