Typ

Heart of Lapland

Låt dig förtrollas av östra Swedish Lapland- Norrbotten

Välkommen in i värmen och gemenskapen. Det sägs att alla platser har sin egen unika charm, och i östra Swedish Lapland finns det gott om just det - charm.

Små pittoreska skärgårdsöar med storslagen natur och fascinerande historia. Lokalbefolkning som bjuder upp till dans på ljumma sommarkvällar. Lekande barn som knyter vänskapsband för livet. Här är de största attraktionerna skapade av naturen själv.

På sommaren, när midnattssolen generöst slösar med ljus dygnet runt, får du extra mycket tid och energi för att fylla dagarna med minnesvärda aktiviteter. Eller spendera kvällarna och nätterna med ett fiskespö i ena handen och en kåsa kokkaffe i andra handen. Här har vi en rik kultur med levande minoritetsspråk: finska, meänkieli och samiska, vid sidan av det svenska. De fem huvudorterna: Kalix, Haparanda, Övertorneå, Överkalix och Pajala, ligger på bekvämt avstånd från varandra. Det betyder att du inte behöver välja, du hinner utforska hela regionen när du är här på semester.

Låt smakerna i matlagningen leda dig mellan orterna. Här finns nämligen den lokala anknytningen som vi är så stolta över. I de djupa skogarna hämtar vi naturbetat viltkött av älg och ren, och i älven hämtas fisken. Smakerna gifter sig alldeles utmärkt med bär som fått mogna under den generösa midnattssolen. Den eleganta, ursprungsskyddade Kalixlöjrommen rekommenderar vi förstås att du smakar när du ändå är i Kalix. Här finns historien, själen och smakerna!

Välkommen till östra Swedish Lapland. Känn dig som hemma

Populärt just nu