Typ

Fjällnäs

Sveriges äldsta fjällhotell med prisbelönt spa där allt kännetecknas av gedigen hantverksskicklighet, en omtänksam arkitektur och naturens närvaro.

Bara några timmar efter att du befunnit dig i det intensiva stadsbruset, blickar du ut över helt orörd vildmark. Fjällnäs ligger på 820 m.ö.h mitt i den skandinaviska fjällvärlden, i Funäsfjällen. Det är ett land som knappt existerar mer, en lämning från förr. Så som det en gång var.

Fjällnäs erbjuder totalt 41 rum och 97 bäddar fördelade på 6 byggnader, alla i anslutning till Fjällnäs huvudbyggnad Näset. Hos oss har varje byggnad en egen berättelse, ett eget liv. Den gedigna hantverksskickligheten, en omtänksam arkitektur och naturens närvaro kännetecknar alla våra rum. I vår restaurang serveras lokala delikatesser där de klara smakerna av varsamt hanterade råvaror står i centrum. All vår mat tillagas från grunden. Frukost, lunch och middag serveras i huvudhuset Näset. Vårt Mii Gullo Spa hämtar inspiration till välgörande och helande behandlingar från traktens rika kultur och historia. Här finns möjlighet till avslappning med bastu, relax, varmkarsbad och spabehandlingar.

Möjligheterna för möten på Fjällnäs är lika gränslösa som naturen runtomkring oss. I Aula Capella, finns en exklusiv mötesplats för upp till 80 personer. På övervåningen i Fjällnäs huvudbyggnad kan grupper på upp till 20 personer genomföra grupparbeten eller presentationer. Eller håll ert möte ovanför trädgränsen, precis vid vattenbrynet till fjällsjön Bolagen där Fjällnäs egen timmerstuga ligger.

Populärt just nu