Typ

Rättvik

Rättvik har något för alla!

Ligger i hjärtat av Dalarna vid en av Siljans vackra stränder. Fyllt med aktiviteter i spännande och spektakulär miljö som formats av meteoritens nedslag för 360 miljoner år sedan. Vandra, rid eller cykla längs landsvägarna eller i de djupa skogarna, leder både för den erfarne och för nybörjaren. Upplev äkta och levande traditioner hos hantverkare och fäbodar. Njut av musik, under magiska konserter i unika Dalhalla, på spelmansstämmor eller bystugedans. Här finns gott om duktiga krögare och konsthantverkare. Årliga evenemang som Classic Car Week, Musik vid Siljan, Rättviks Marknader, Rättviksjakten, Siljan snowshoe race m.fl.

Vintertid finns preparerade skidspår, snöskoleder, sjöar för skridskoåkning eller pimpelfiske. Familjevänliga Rättviksbacken med utförsåkning, Snowpark och Big Air Jump.

Sommartid rekommenderas en promenad på Långbryggan med en Rättviksglass i handen. Vi har en lång härlig sandstrand med beachvolleyplan, stor lekplats och uthyrning av kanoter och trampbåtar. Här finns travbana, golfbana, bowlinghall, badhus, bio, norra Europas längsta go-cartbana, mysiga butiker, sommarrodel m.m.

Vi kan erbjuda alla typer av boende – bed & breakfast, camping, hotell, stugbyar och vandrarhem.

Populärt just nu