Typ

Millesgården

Millesgården, museum och skulpturpark på Lidingö utanför Stockholm, erbjuder konst- och kulturupplevelser av internationell klass. Skulpturparken med porlande fontäner och blomsterprydda terrassanläggningar utgör en unik miljö för såväl avkoppling som kulturupplevelser.

Carl Milles började bygga Millesgården 1908 som ett hem med ateljéer till sig och hustrun, konstnären Olga Milles. Millesgården består idag av flera delar. Konstnärshemmet med ateljéer och konstsamlingar, där en av Sveriges finaste antiksamlingar ingår, är anläggningens hjärta och den plats där Carl och Olga Milles levde under 10- och 20-talet. I den stora skulpturparken med utsikt över Värtan finns Carl Milles skulpturer, många fontäner och en blommande trädgård. I Konsthallen visas samtidskonst och där finns också en välsorterad museibutik som bland annat säljer den kända Milleskrukan och ett urval mindre bronskopior av Carl Milles skulpturer. Bistro Rosenterrassen, inrymd i den gamla trädgårdsmästarbostaden, har fullständiga rättigheter och serverar luncher, kaffe och hembakade specialiteter. Dessutom finns Annes Hus med inredningar av Estrid Ericsson och Joseph Frank.

Med konsten som en ständig källa till inspiration och nytänkande är Millesgården en plats där alla kan finna sin blandning av upplevelse, kunskap och rekreation

Populärt just nu