Typ

c/o Häringe Slott

c/o Häringe Slott

Bara 30 minuter från Stockholm, vackert och idylliskt beläget, ligger c/o Häringe Slott. Att komma hit är som att stiga in i en svunnen tid av prakt och överdåd. En svunnen tid som dock har kvar nutidens moderna bekvämligheter och spännande fotokonst. Under århundradena har slottet älskats av ägarna; prilliga adelsmän, despotiska kungar och storslagna företagare. Nu uppskattas det minst lika mycket av citybor på weekendsemester, par på jakt efter det perfekta bröllopet, konferensgäster och vilda partyanimals. För vad passar väl bättre för ett riktigt kalas än den plats som på 1920-talet var berömd för sina cocktailpartyn med nakna servitriser? Idag har vi renoverat Häringe Slott så att det passar in i den övriga c/o Hotels-familjen. Alla deluxerummen och sviterna är personligt inredda efter slottets legendariska gäster. Så när du vaknar upp i Greta Garbos säng, i Greta Garbos rum har du på riktigt tagit den gamla filmstjärnans plats! (Som tur är hör Ms Garbo inte till vår stora grupp av slottsspöken).

Logi

c/o Häringe Slott erbjuder en kunglig upplevelse strax utanför Stockholm. Här bor du mitt i den överdådiga, svenska historien och kan njuta av livet som det alltid borde vara. Vi har familjerum, romantiska rum, singelrum, babyrum, sviter och massor av rum för hundar. Om du berättar vad du söker hjälper vi till att hitta det perfekta rummet för dig!

Mat och dryck

Festligt överdåd har alltid varit temat på c/o Häringe Slott. Baler och galamiddagar har avlöst varandra, men hälsa och omsorg har också varit närvarande. Inte minst under Axel Wenner-Grens tid då fattiga barn från Stockholm kom hit för att äta upp sig. Det var också då, under krigsåren, som man odlade potatis i rabatterna. Det gör vi inte idag. Däremot kommer du att märka att menyn hos oss förändras i takt med säsongen. Och oavsett årstid och maträtt kryddar vi alltid med mycket kärlek! Här, precis som inom övriga c/o-familjen, är vi passionerade anhängare av Slow Food-rörelsen. Så långt det är möjligt väljer vi färska och kemikaliefria råvaror som kommer från den närmaste omgivningen. Vi vill ha sunda grönsaker, kött från lyckliga djur och bra kontakt med våra lokala producenter. På så sätt får varje gäst hos oss äta som en kung!

Specialiteter och aktiviteter

På ett slott har man aldrig tråkigt, speciellt inte hos oss på c/o Häringe Slott. Du kan t.ex. morgonsimma i Sveriges första utomhuspool, eller dyka rakt ner i det kalla havet. Hitta ditt inre lugn med en stunds yoga ute i äppellunden eller spela tennis, boule eller ett parti krocket. Du kan också slå en strike på Sveriges första mekaniska bowlingbana, leta efter slottsspökena eller sippa på champagne eller Afternoon Tea i biblioteket.

Dog Policy

På c/o Hotels älskar vi hundar. De är hjärtligt välkomna till alla våra hotell, som är utrustade med både välkomponerade hundmenyer och bekväma hundsängar. Om du har något annat husdjur som du älskar är det naturligtvis också välkommet, men vi reserverar oss för såna som kan äta upp våra andra gäster. Övernattning för hund 300 kr/dygn. Mat från hundmenyn, komponerad av kockarna på Grythyttans Gästgivaregård 150 kr.

Hitta hit

c/o Häringe Slott ligger i naturreservatet på Häringehalvön, strax söder om Stockholm. Snabbaste vägen hit är med helikopter - en tur på 12 minuter inne ifrån city. Om du hellre kör tar det cirka en halvtimme. Vackrast, men långsammast, är att komma sjövägen genom skärgården. Då tar det timmar eller dagar, helt beroende på vilken båt du färdas i. Pendeln till Västerhaninge och byta till buss 847 är ett annat alternativ.

Populärt just nu