Typ

Örebro

Örebros populäraste besöksmål är Gustavsviks bad, som också är en av Sveriges mest besökta turistattraktioner. Dyk ner i en av poolerna och stå öga mot öga med en haj. Kasta dig utför vildvattenforsen, testa den över 100 meter långa vattenrutschbanan eller ta det lite lugnare i vattenleklandet. Fortsätt till Europas största inomhuslekland Lek- och Buslandet med spännande klätterställningar, jättelika bollhav, tunnlar och spännande piratskepp.

Örebro har många sevärdheter, men den största är nog staden i sig. Den kulturminnesmärkta stadskärnan med slottet, omgivet av Svartån, strandpromenader, parker och ståtliga gamla byggnader gläder både besökare och bofasta.

Det forna kungaslottet är idag residens för landshövdingen, men också ett öppet och levande slott med utställningar, visningar, restaurang, butik, konferenser, marknader och andra arrangemang. Ett och annat spöke finns också att berätta om, vilket sker på de årliga spökvandringarna under sommaren och i allhelgonatid. Andra stora sevärdheter är friluftsmuseet Wadköping, skapat av gårdar som flyttats från stadskärnan, och Stadsparken som röstats fram som en av Europas vackraste.

Vattentornet Svampen är en klassisk Örebroprofil som bjuder på experiment om vatten för hela familjen och en härlig utsikt. En fantastisk utsikt har du också från den 100 meter höga Kvarntorpshögen utanför Kumla. Här har en gammal slagghög förvandlats till Sveriges häftigaste skulpturpark.

Klicka på Boka online och boka ditt Örebropaket redan idag. Sommarens stora upplevelse behöver inte kosta mer än knappt 1500 kronor för hela familjen.

Populärt just nu