Typ

Kustvägen

Kustvägen är en samling goda besöksmål belägna efter en unik kustremsa mellan Hudiksvall och Sundsvall. 75 km av svensk sommar när den är som bäst.

- Levande fiskelägen

- Industriminnen

- Restauranger och caféer

- Kilometerlånga sandstränder

- Golfbanor

- Campingplatser

- Hotell och pensionat

- Djur och natur

- Ångloksturer på en gammal bruksbana

E4 är tråkig – åk Kustvägen Lämna E4 i Jättendal söderifrån eller i Svartvik i norr. Det finns ytterligare ett antal påfarter där emellan. Vägen är 75 km och sammanhängande men om ni vill så går det när som helst att svänga upp till E4 efter vägen.

Kustvägen är ett samarbete mellan ett antal orter från Mellanfjärden i söder till Svartvik i norr. Var och en av de små byarna och fiskelägena har mycket att erbjuda men tillsammans är de ett komplett besöksmål.

Äta, bo och uppleva i samma andetag. Det är inte ofta ett så pass nylanserat koncept får ett genomslag som Kustvägen har fått. Förklaringarna är flera - dels fanns allt redan sedan många år men hade inte lyfts fram tillräckligt till den breda publiken. En annan förklaring är helt enkelt det goda samarbetet som uppstått mellan alla inblandade. Detta samarbete har i sin tur gjort att fler och fler fått upp ögonen för våra fina miljöer.

Norrlands längsta sandstrand, norra Hälsinglands och Medelpads äldsta fiskelägen, Medelpads sista järnbruk, ett industriminne från träpatronernas tid. Detta och mycket mycket mer.

Med stöd från Europeiska Regionala fonden pågår ett arbete för att göra Kustvägen ännu bättre.

Populärt just nu