Typ

Kungajaktmuseet Älgens Berg

Museets utställningar

I museet finner du den permanenta utställningen om bergens natur, geologi, djurliv, kulturhistoria och kungliga jakt. I museets interaktiva utställning kan du lära om älgen och hans sinnen, prova på jakt i skyttesimulatorn och upptäcka Vitteneguldets glänsande prakt. I museets butik finner du konsthantverk, produkter i älgskinn och souvenirer i alla tänkbara varianter. Där kan du också köpa bergslitteratur, vandringskartor och fiskekort.

Ekoparkcentrum


På museet finner du en ekoparksutställning som berättar om Sveaskogs ekoparker. Där kan du även hitta nyttig information om Ekopark Halle-Hunneberg samt om sevärdheter och aktiviteter som inspirerar till utflykter.

Kungajaktmuseet Älgens Berg erbjuder en unik och inspirerande mötesplats i avspänd miljö i Ekopark Halle-Hunneberg.. Här medverkar naturen till att skapa ett lugn som ger dig utrymme för kreativitet och arbetsro. Här får du tid för nya möten.

Gör konferensen till en upplevelse

Välj att kombinera konferensen med en energigivande aktivitet och samla kraft till nya utmaningar - följ med på en bäversafari, vandring i naturen eller bli guidad genom berättelser om myter, guld, kungajaktens traditioner och spännande skrönor från älgarnas berg. Eller varför inte bara koppla av med varm lingondricka framför en sprakande eld i museets storkåta. Det är det där lilla extra som ger den stora upplevelsen.

Arrangemang & Aktivitet

Efter önskemål och behov arrangeras tillställningar med unika upplevelser.
Allt från en bjudning i museets utställning till en exotisk vildmarksmiddag med levande ljus vid kungatorpet Fagerhult. Heldag, halvdag eller kväll - möjligheterna är många och vi skräddarsyr arrangemanget efter era önskemål.

Konferenslokal

Museet erbjuder konferenslokalen Alsalen för upp till 30 personer i biosittning, med tillgång till whiteboard, blädderblock, OH, PC-projektor och Internet. För större möten eller tillställningar är det möjligt att hyra hela museet – Museet är Ditt – för aktiviteter med upp till 100 personer.

Populärt just nu