Typ

Arbetets museum - Museum & Konferens i Norrköping

Arbetets museum, mitt i Norrköpings unika industrilandskap, inrymt i den välkända byggnaden Strykjärnet. I ett stort antal tillfälliga utställningar skildras människors arbete och vardagsliv på våra sju våningsplan. Här levandegörs arbetet och arbetets villkor i utställningar, seminarier och programverksamhet.

Ny stor utställning – FRAMTIDSLAND 2014 – 2019.

Framtidsland, Arbetets museums största satsning någonsin, tar sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han var en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. Här finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar, tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Här finns fem trevliga och välutrustade konferenslokaler avsedda för seminarier, föreläsningar, konferens, eller mässor. Eventuellt har någon av våra pågående utställningar anknytning till just Ert mötes innehåll. Använd våra utställningar för ett trevligt inslag och mervärde till konferensen! Dagens måltider serveras av Restaurang Laxholmen som bjuder på välsmakande konferensmåltider och vacker utsikt. Fullständiga rättigheter för din konferensmiddag. Helpension bokas enkelt via oss i samarbete med Norrköpings hotell.

Sveriges Arbetslivsmuseer bevarar industrisamhällets kulturarv och berättar om arbetsplatser och yrken som inte längre existerar. Arbetets museum är ett annorlunda museum - en mötesplats som ger intryck för alla sinnen. Välkommen att beröras, uppröras och inspireras!

Populärt just nu