Typ

Ulricehamn i vinter

Välj Ulricehamn i vinter! Läget, bara 100 km från Göteborg och 230 km från Helsingborg gör det lätt för skidentusiasterna att söka sig till Ulricehamn. Den kuperade terrängen i kombination med välutvecklade konstsnöanläggningar har gjort området väldigt snösäkert trots läget. Både slalom- och längdskidanläggningen har stor variationen på backar och spår.

I Ulricehamns Ski Center finns 7 liftar och 7 nedfarter med varierad åkning samt en snowboardpark och barnbacke med tillhörande lift. Vid backen finns även skidshop med uthyrning.

Alla barn och nybörjare har ett helt eget område för olika aktiviteter samt skidskola och barnaktiviteter. Skidskolan tar hand om allt från nybörjare till avancerade åkare.

I restaurangen serveras enklare maträtter, kaffe, mackor och gott kaffebröd. Vi har också en värmestuga där du kan slå dig ner en stund. På området finns det grillar för den som vill ta med egen matsäck till backen.

Under fyra helger pågår skidfestivalen. Alla tävlar mot alla under lekfulla former. Ingen föranmälan krävs.

På Lassalyckan finns skidspår som passar alla typer av skidåkare. Spår finns med både natur och konstsnö.

På området ligger också Ulricehamns IF:s nybyggda klubbstuga där omklädningsrum, toaletter, värmestuga och vallningsbod finns som får användas av alla besökare. Här finns också möjlighet att hyra skidor till hela familjen.

Populärt just nu