Typ

Rättviksbacken - tillsammans i familjeskidbacken för alla

Rättviksbacken är en familjevänlig, rofylld och naturskön liten skid- anläggning vid Siljan, som passar bra för barnfamiljer och nybörjare.

Backen som är Dalarnas flackaste har danat flera duktiga internationella skidåkare, för här bygger man självförtroende som skidåkare och trivs i den lugna, trygga miljön. Alla barn som är under 8 år har gratis liftkort!

Det finns ett par varierande nedfarter - t ex 2 st "röda" nedfarter, en lång, flack nybörjarbacke och en BARNBACKE MED ROLIGA FIGURER praktiskt alldeles intill mysig GRILLPLATS med renskinn, värmestuga och den mysiga kafeterian med braskamin.

SKIDUTHYRNING finns med bra utbud av alpint, twintips, snowboard, telemark och en del längd. Det är fritt att byta under hyresperioden mellan olika typer av utrustning, så passa på att prova! Dessutom bekvämt, då man även kan lämna kvar den hyrda utrustningen i backen över natten.

SKIDSKOLA erbjuds i grupper från 3 år och uppåt och den pågår månd-fred v 53, 1, 7, 8 och 9. Om det går att hålla öppet över PÅSKEN 2016, så erbjuds även skidskola i grupp långfred-påskdagen. (Dvs 3 lektioner). Privatlektioner kan bokas nästan närsomhelst enligt ök.

ERBJUDANDE: uppge "Sverigeresor" så erhåller man 20% rabatt på liftkort och skidhyra alla dagar vecka 53, 1, 7, 8*, 10, 12, och 13 samt lördagar och söndagar v2,3,4,5,6,11 (*ej lörd och sönd v8).

För de lite äldre barnen finns en SNOWPARK/HOPPLAND med boxar, rails, ett bigjump och en BigAirBag (gigantisk luftkudde)!

Man kan ÄTA GOTT i Rättviksbacken. Cafeteria med enklare rätter finns centralt vid barnbacken, en våffelstuga med även gulaschsoppsbuffé finns på toppen och nere vid dalstationen ligger Bruntegården där det i rustik dalamiljö serveras vällagad dagens lunch månd-fred.

Populärt just nu