Typ

Nordens Ark

Upptäck Nordens Ark

På Nordens Ark möter du vilda hotade djur i en storslagen skärgårdsmiljö vid Åbyfjorden i Bohuslän. Hos oss lever ett åttiotal arter som trivs i vårt klimat. Här finns exempelvis snölepoard, amurtiger och amurleopard, men även varg, lo och gamla nordiska lantraser. Du kan också se hotade fåglar och groddjur.

Nordens Ark är en ideell stiftelse som arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Vi bedriver avel, forskning och utbildning. En del av djuren sätts ut i sin naturliga miljö. Vi medverkar även i internationella bevarandeprojekt.

Spännande aktiviteter

Året runt pågår aktiviteter i parken. Du kan träffa våra djurvårdare och vara med när djuren får mat, eller titta in i foderköket och lära dig mer om vad djuren äter och hur vi aktiverar dem. För barnen finns också pyssel och lekar. Programmet varierar under året. Nordens Ark finns på Åby säteri som har anor från 1300-talet. På det 383 hektar stora säteriet finns även vandringsleder och en av Bohusläns största hällristningar.

Äta & bo

Vi har restaurang och caféer. Det finns också rastplatser där du kan äta medhavd matsäck. Hotell Nordens Ark erbjuder olika paket med boende och aktiviteter.

Unika upplevelser

För dig som bokar ditt besök i förväg anordnar vi allt från läger för barn till konferenser och aktiviteter för större grupper. Kanske vill ni äta middag med vargarna eller följa med djurvårdarna bakom kulisserna till de stora rovdjuren?

Öppettider

Nordens Ark har öppet alla dagar, året runt, från klockan 10.00. Stängningstiden varierar beroende på säsong.

För aktuella priser, öppettider och aktiviteter:

www.nordensark.se

Populärt just nu