Typ

Dalarö Turistbyrå & Gästhamn

Dalarö ligger långt ut i Stockholms skärgård men endast 40 km från Stockholms C och är lätt att nå med pendeltåg och buss, båt eller egen bil. På Dalarö ”dryper” det av kultur och naturen är ständigt lika fascinerande. Kontakta Turistbyrån så ordnar vi guidade besök för mindre och större grupper.

VÄRLDENS MEST UNIKA SKEPPSVRAK

Nu finns världens bäst bevarade träskeppsvrak från 16- och 1700-talen att beskåda. Under sommaren arrangerar Dalarö Turistbyrå skeppsvraksafari i Dalarö skärgård och visar Östersjöns dolda skatter. Vi tar max 30 personer per tur. Boka plats i god tid.

BOKA HISTORISK SKEPPSVRAKSAFARI PÅ DALARÖ

Sommaren 2017 varje torsdag från 29 juni t.o.m. 24 augusti kl 13 träffas de som anmält sig på muséet i Tullhuset, Odinsvägen 6A på Dalarö, endast 40 km från Stockholms centrum. Där bjuder vi på kaffe med tilltugg och den lokala guiden, som kommer att vara med under eftermiddagen, berättar om Dalarö och dess roll i svensk historia. Deltagarna får en kort introduktion till Dalarö skeppsvraksområde, Sveriges första marina kulturreservat. Sedan beger vi oss till Fiskarhamnen och Franzéns sjöbod, där Anders Franzén på 1950-talet började sin efterforskning på skeppsvrak, som ledde till att Vasa bärgades. Sedan går vi ombord på den specialutrustade utflyktsbåten och beger oss ut i Dalarö skeppsvrakområde. Under 1,5 timme besöker vi 3 fartyg, ser filmer och får dokumentation på bildskärmar samt får lyssna till Herman Lindqvist och hans spännande historier om gamla tider. Och särskilt vad som hände den dag när fartygen sjönk.

Populärt just nu