Typ

First Hotel Stadt

First Hotel Stadt är beläget i centrala Härnösand med utsikt över inloppet till hamnen. Vårt läge har nära till allt man behöver såsom shopping, buss- och tågstation, kultur och restauranger. Hos oss står du som gäst i centrum och vi gör vårt yttersta för att du ska få ut så mycket som möjligt av din vistelse. Vakna utvilad och njut av en stor frukostbuffé i en avkopplande miljö innan dagen fortsätter.

Hotellet har 95 hotellrum i blandade kategorier. Vi har alla typer av rum, alltifrån enkelrum till familjerum och sviter. Självklart har ni som gäster även tillgång till vår bastuavdelning där ni kan värma er efter en dag på skidor eller bara koppla av efter arbetsdagen.

Stadens läge gör den till ett resmål året runt. På vintern är Vårdkasens skidcentrum öppet där man kan åka utför och närområdet bjuder på flertal möjligheter att gå på tur. Vildmarken och dess fauna finns runt om oss i vår närhet. Under sommarmånaderna blommar staden ut med en bedårande skärgård med möjligheter till både sandstränder och bad från klippor. Som porten till Höga Kusten så är Härnösand början på något unikt. Vandringslederna längs kusten är en del av världskulturarvet och erbjuder något för alla smakriktningar.

Våra mötesrum på översta våningen kan ta emot de flesta sällskap, från våra minsta grupprum till våra stora möteslokaler som kan ta emot 170 personer. Vi ser till att just era behov för konferensen täcks. Vi hoppas er vistelse blir behaglig. Välkommen till Ert andra hem, First Hotels.

Historia om staden och hotellet:

Härnön som staden är belägen på har mycket gamla anor. Redan under vikingatiden var ön bebodd och då grundades den handelsplats som sedan skulle komma att bli Härnösand. Under Wasaättens tidiga år pågick en kamp om var handelscentrum skulle ligga i landet. Wasa ansåg att handelsplatsen i Härnösand hotade handeln i Stockholm och försökte lösa detta genom att grunda en köpstad men med ett starkt lokalt motstånd dröjer det enda till 1585 till staden grundades. 1646 blir Härnösand residensstad för första gången. Staden hinner under åren både ha en välbesökt hälsokälla, det blir stiftstad i och med att biskopen lokaliseras här och ett centrum för sågverksindustrin. Huset där hotellet idag är beläget byggdes 1969. Innan dess hade den äldre delen, Annexet eller Diplon som den kallas i daglig tal, varit stora samlingslokaler för den lokala societeten. Idag utmärks det framförallt genom att de rummen som är belägna där har väldigt högt i tak. Stadt var även under många år den centrala nöjespunkten i området och Bengt Lindström som är traktens mest kände målare brukade både äta och drick gott i restaurangen och som betalning lämnade han tavlor. Idag kan man se en i lobbyn.

Området:

Härnösand är stift och residensstaden i Västernorrland. Flera större myndigheter har även sina kontor här. Staden delar flygplats med Sundsvall och från och med december 2011 invigdes den upprustade Ådalsbanan vilket ger smidiga kommunikationer till området. Förutom porten till Höga Kusten och dess vandringsleder är Härnösand ett stort maritimt centrum med mycket båttrafik på sommaren. En stor gästhamn framför hotellet kan ta både segel och motorbåtar. Närheten till affärer och restauranger gör detta till en välbesökt hamn under sommaren. De populäraste inrättningarna är Länsmuseet och Technichus som roar alla åldrar. På sommaren är Smitingens badplats ett populärt mål för många med sin vackra sandstränder, caféer, restaurang och tunnelgrottor.

Populärt just nu