Typ

Borås Djurpark 

Välkommen till Borås Djurpark - en grön oas mitt i Borås. Djurparken erbjuder 40 natursköna hektar med vildmark, djuranläggningar, promenadvägar, grillplatser, lekplatser, restaurang, café och kiosker.

Vår huvudinriktning är att visa de stora afrikanska djuren samt nordiska vilda djur.

Borås Djurpark grundades 1962 av Sigvard Berggren tillsammans med Borås Kommun med mottot ’’djur i natur’’ och lade idén till parken efter detta. De följande 10 åren skapades bland annat savannen som ledde till att Borås Djurpark blev en föregångare till de moderna djurparkerna med samgång av flera djurarter på en mycket stor yta. Idag finns ute i världen många kopior av Borås Djurparks stilbildande savann som är på 23 000 kvadratmeter. Mottot "djur i natur" är än idag vår ledstjärna.

Vi jobbar helst med naturens egna material och undviker stål och betong så långt det går. Avsikten är att djuren ska vistas i en så naturlig miljö som möjligt och stimuleras till naturliga beteenden.

Den här djurhållningen har visat sig ge goda avelsresultat, vilket gör att Borås Djurpark alltid kan glädja sina besökare med ungar av många arter. Vissa är särskilt svåra att hålla i djurpark, men i vår park har erfarenhet i kombination med nytänkande gett goda resultat. Vi bygger fortfarande anläggningarna med djurens naturliga miljö som utgångspunkt och förbättrar dem kontinuerligt, både för djurens välbefinnande och publikens trivsel.

Ett besök hos oss är ett äventyr för hela familjen!

Populärt just nu