Typ

Crystal Plaza Hotel

VÄLKOMMEN TILL CRYSTAL PLAZA HOTEL

Från dåtid till nutid...

På Crystal Plaza Hotel är charmen från 1800-talets Östermalm väl kombinerad med 2000-talets bekvämligheter. I den klassiska jugendbyggnaden mitt i Stockholms hjärta tar vi emot dig med hopp om att göra din vistelse till en tillfredsställande och minnesvärd upplevelse.

För en god natts sömn...

Hos oss väljer du rum efter behov. Våra 111 rum har alla sin egen karaktär, och flera av våra gäster har sin speciella favorit. Från det enkla och praktiska till det mer praktfulla och exklusiva. För långtidsboende finns våra gemytliga Plaza Studios på gångavstånd från hotellet. Vilket du än väljer kan du alltid förvänta dig god komfort.

Äta och dricka gott...

Vår egen restaurang Ming erbjuder en rofylld miljö där du kan avnjuta en asiatisk meny tillsammans med lokala gäster. Ta en drink, ett glas vin eller en espresso under kristallkronan i vår trivsamma bar. Utbudet av restauranger i området för övrigt är stort och varierande.

Oavsett vad du söker…

Njut av ett bastubad eller träna i vårt gym. Önskar du ett avskilt möte finns Business Center med konferensrum för åtta personer och möjligheter till kringarrangemang. Stureplan, Djurgården, Gamla Stan, affärer, biografer, museer och teatrar; vi finns mitt i storstadspulsen.

ROMANTIK PAKETET

Överraska din älskade med en lyxig helg i vårt romantiska Tornrum. För 2495 kr inkluderar vi en flaska champagne och frukost upp till rummet. Ange ROMANSPAKET när ni bokar. Erbjudandet måste bokas direkt med hotellet per telefon eller via e-post bokning@crystalplazahotel.se

SHOPPING PAKETET

Unna er en trevlig shoppinghelg i Stockholm. Vårt centrala läge ger er närhet till stadens butiker, gallerior och caféer. Ni bor bekvämt i våra standard dubbelrum för endast 595 SEK per person, i paket ingår även frukostbuffé, shoppingtips och karta över Stockholm. Ange SHOPPINGPAKET när ni bokar. Erbjudandet måste bokas direkt med hotellet per telefon eller via e-post bokning@crystalplazahotel.se

VÅRA RUM

Crystal Plaza Hotel har ett utbud av rum för alla smaker och behov. Du hittar alltifrån mer enkla rum till praktfulla tornrum med bubbelbad och bastu. Alla våra 111 rum är utrustade med TV, telefon, vattenkokare, minibar och hårtork. Safebox finns i de flesta rummen. Badrummen har antingen dusch eller badkar. Trådlöst internet finns gratis i hela hotellet. På TV:n visas 19 olika kanaler.

Rumspriser

Våra rumspriser varierar från dag till dag beroende på tillgänglighet och inkluderar frukost samt moms. Angivna priser är alltid per rum och per natt. Garage
 kostar 300 kr per bil och per natt (ankomstdag 14:00, utcheckningsdag 12:00). In- och utcheckningstid Incheckning sker tidigast kl 14:00 på ankomstdagen. Utcheckning sker senast kl 12:00 på avresedagen.

HISTORIK

I sekelskiftets Stockholm var Birger Jarlsgatan en central, levande gata med många flanerande människor och klapprande hästdroskor. Många folkrörelser såg dagens ljus under denna period och det var en av dem, KFUM (Kristliga Föreningen för Unge Män) som lät uppföra ett föreningshus på Snickarbacken och Birger Jarlsgatan mellan åren 1895-1910. Den ursprungliga tanken var att byggnadskomplexet skulle fungera som ett härbärge och en samlingspunkt för unga män i storstaden Stockholm. Gästfriheten och den varma omtanken finns kvar, men dåtidens funktioner har annars förändrats radikalt under det sekel som förflutit. Crystal Plaza Hotel erbjuder idag en internationell atmosfär för alla resenärer.
  Byggnaden på Birger Jarlsgatan ritades av arkitekt C.A. Danielsson-Bååk i sen Jugendstil. Vid tiden för uppförandet ansågs byggnaden inte vara särdeles typiskt svensk eller stockholmsk utan snarare trogen KFUMs brittisk-amerikanska rötter. Lobbyn och baren å sin sida har reliefer inspirerade av den grekiska och kristna mytologin, utförda av skulptrisen Alice M. Nordin.

KONTAKTA OSS

Birger Jarlsgatan 35 
111 45 Stockholm Tel: 08 406 88 00 
Fax: 08 24 15 11 E-post: bokning@crystalplazahotel.se Webb: www.excellencehotels.se

Populärt just nu