Typ

First Hotel Jörgen Kock 

First Hotel Jörgen Kock är ett centralt beläget hotell i Malmö. Hos oss bor du i ett lugnt område bara några minuters promenad från Malmös centralstation, shopping, nöjen, kultur och sevärdheter. Här möts du som gäst av en hemtrevlig atmosfär och ett personligt bemötande.

Hotellet har 105 hotellrum i blandade kategorier. Alla rum är 25m2 i storlek och inredda med två sängar, två fåtöljer och ett skrivbord. Du som är gäst har fri tillgång till vårt trådlösa internet.

I hotellets bar och bistro finns det möjlighet till en liten bit mat eller något gott att dricka. Känner du dig lite frusen kan du sätta dig och njuta av värmen från vår öppna spis.

Vårt mötesrum har plats för upp till 15 personer. Det passar perfekt för dig som ska ha en liten konferens/utbildning eller kanske intervjuer/möten.

Vi hoppas er vistelse blir behaglig. Välkommen till Ert andra hem.

Historia om hotellet:

Huset som idag är hotell byggdes ursprungligen i mitten av 60-talet som bostäder för anställda på Kockumsvarvet. Alla rum hade ett eget litet pentry och var säkert väldigt flott för sin tid. När Kockums drog ner på bostadsverksamheten, för att tillslut upphöra helt med den 1977, gjordes huset om till hotell och ingick då i ”Sara” kedjan. Då fortfarande med pentryna kvar. 1983 genomgick hotellet en omfattande renovering och alla små kök togs bort. Efter att ha tillhört Reso Hotels och sedan stått på egna ben i några år, ingår vi sedan 1997 i hotellkedjan First Hotels. Hotellet genomgick 2008 en stor renovering både invändigt och utvändigt.

Namnet Jörgen Kock härstammar från den medeltida borgmästare som anses vara den som lade grunden till att Malmö är den stora stad som Malmö är idag. Jörgen Kock som var tysk, blev Malmös myntmästare 1617 och sedemera borgmästare 1623. Han var nära vän till den danske kungen Christian II och hade stort inflytande vid mötena med Gustav Wasa om Sveriges och Danmarks samarbete.

Området:

Malmö är Sveriges tredje största stad och här finns det rika möjligheter att shoppa och besöka internationellt kända konsthallar för modern konst.

Västra hamnen och dockan är idag två av Malmös finaste bostadsområden. Många företag har också insett att läget är ett av Malmös bästa vilket gör att området kring hotellet inom några år kommer att bli än mer attraktivt. Citytunnelns underjordiska station ligger precis intill hotellet och i hamnområdet västerut planeras bostäder med havet som granne.

Populärt just nu