Typ
Din sökning på

Kalmar län

gav 220 resultat.
 1. Café

  Astrid Lindgrens Näs

  Här, på gården Näs i Vimmerby, föddes Astrid Anna Emilia Ericsson för över 100 år sedan. Det var här på Näs som hon klättrade i sockerdricksträdet och lekte i snickerboa. Det var här hon hoppade i hö och lyssnade till sagor i Kristins kök. Det är här hela hennes författarskap tar sin början.

 2. Aktiviteter

  Astrid Lindgrens Värld

  I Vimmerby, i Småland, ligger en väldigt speciell plats. Det står ”Astrid Lindgrens Värld” på skylten vid entrén och innanför grindarna väntar en sagolik upplevelse. I Katthult springer Emil förbi med pappa Anton jagandes strax bakom. Vid Villa Villekulla lurar Dunder-Karlsson och Blom med en tjuvaktig plan, men Pippi är ännu lurigare och överlistar dem. Som åskådare kommer du mycket nära händelserna, och hamnar ibland mitt i dem

 3. Boende

  BEST WESTERN PLUS Kalmarsund Hotell

  Trivsamt hotell mitt i Kalmar. Medeltiden i centrum, Glasriket runt knuten och ett stenkast från Öland. När du väljer att bo hos oss vill vi att du ska känna dig som hemma. Med personlig och vänlig atmosfär bor du mitt i centrum av Kalmar. Om du övernattar på Best Western Kalmarsund Hotell nästa gång du besöker Kalmar förstår du vad vi menar med hemkänsla! På taket har vi en lusthusbetonad relaxavdelning med bastu, en stor bubbelpool och avslappningsrum. Perfekt för en stunds avkoppling!

 4. Boende

  Glasriket i Småland

  I Glasriket har det tillverkats munblåst glas sedan 1742. Tillsammans med glasblåsarna utmanar formgivarna ständigt glasets möjligheter och många glasblåsartekniker har experimenterats fram i de småländska hyttorna. Idag möter du som besökare både bruksglas och konstglas i världsklass och du är välkommen ända fram till glasugnarna för att se när det skapas!

 5. Boende

  Hälluddens Stugby & Kursgård - Stugor och Konferens på Öland

  I Hälludens Stugby finns fyra olika alternativ på boende, beroende på antal gäster och vilken standard som efterfrågas. I gemensamma byggnader, nära stugorna, finns bastu, helt nybyggda duschar med mosaikgolv och kakel, grill, telefon och samlingsrum.

 6. B & B

  Ödevata FiskeCamp

  I Småland mellan sagolika sjöar och trolska skogar ligger Ödevata FiskeCamp. Hit till vårt paradis bjuder vi, Malin och Magnus, er varmt välkomna! Här finner ni lugnet och avkoppling kombinerat med fiske, kanot, sol, bad och vandring i naturen.

 7. Camping

  Västervik Resort Lysingsbadet

  Hos Västervik Resort Lysingsbadet finner du ett brett utbud av stugor, campingtomter, villavagnar och mycket mer. Du bor precis vid vackra Östersjön och kan välja allt från koja till slott på vår vackra anläggning mitt i naturen. Du tar dig enkelt ut på klipporna för fiske och varma solbad.

 8. Aktiviteter

  Virum Älgpark

  Virum Älgpark, den unika Älgupplevelsen. Här upplever ni älgarna i deras egen miljö. I vackra omgivningar kommer ni djuren riktigt nära genom att åka på våra guidade safariturer.